Starten på en helt ny reise

På tampen av fjoråret startet jeg på en ganske ny reise. Jeg startet på Oppfølgningsenheten Frisk for å få hjelp i forbindelse med trening og kosthold. Ja, teknisk sett er dette en såkalt fatcamp, hvor meningen er å gå ned i vekt, men for meg handler ikke dette om vekt overhode. Jeg har i mange år vært på en mental reise hvor meningen har vært og bli glad i meg selv og lære å akseptere meg selv med hud og hår. Og jeg har kommet et godt stykke på vei. Dette fortalte jeg på Frisk. Jeg fortalte om min tidligere reise, om tanker rundt kropp, tanker rundt mat, om overvekt og følelser. Det var på tide å starte å gi meg selv en mer fysisk form for kjærlighet.

For meg betyr ikke tallene på vekta spesielt mye. Det definerer meg ikke. De tallene forteller ikke om hvor empatisk jeg er, hvor mye kjærlighet jeg har å gi, hvor viktig jeg er eller om jeg er flink til å besøke bestemor. Jeg nekter å la meg bli definert av tall som kan svinge etter når i måneden og når på døgnet jeg ser på de.

Så selv om jeg startet på «fatcamp» vil jeg bruke ordene til en annen kroppspositivist, Nastaran Marie: «Dette betyr ikke at jeg ikke lengre er kroppspositiv – for kroppspositivisme for meg betyr også å ta vare på kroppen. Og helsa»

Jeg startet med å melde meg inn på Sky Fitness Halden en måned før jeg startet hos Frisk i Oslo. Det var uvant og litt ujevn trening, men det var en start. Jeg har nesten aldri vært på treningssenter før, så jeg var stolt.

På Frisk møtte jeg en gjeng andre mennesker med sammensatte utfordringer. Vi har alle et felles problem, men med ulike inngangsporter. Tre dager i uken møttes vi og hadde undervisning med psykolog, fysioterapaut og ernæringsfysiolog, før det ble trening etter lunsj.

Å pendle til Oslo og bo på en sofa her og en seng der i to måneder er virkelig ikke noe jeg anbefaler med mindre man har god oppfølging og et mål. Det hadde jeg. Det var dager i mellom hvor jeg ikke gjorde noe annet enn å sitte å sofaen til R å gråte til han kom hjem fra jobb, men jeg fikk jobbet meg gjennom en haug av følelser. Fordi jeg fikk muligheten til å være sårbar rundt trygge mennesker som var glade i meg.

Før jul avsluttet vi, men jeg skal tilbake. Faktisk får jeg oppfølging i hele fem år totalt og det er noe av det beste med det hele. Langvarig oppfølging. Å skulle etablere nye vaner i seg selv er ikke nødvendigvis bare-bare. Viljestyrke og tålmodighet kreves og det har aldri vært mine to beste egenskaper.

Likevel hadde noe skjedd. Jeg har fortsatt å trene 3 dager i uken på SKY Fitness Halden. Jeg ser i dag hvordan det å dra fra jobb til trening løsner opp noe i hodet. Hvordan jeg smiler mer. Hvordan januar for første gang i mitt liv ikke har vært så mørkt og tungt.

Hele denne opplevelsen har gjort meg mer selvsikker og mindre redd. Mestringsfølelsen er enorm.

Jeg kommer til å fortelle mer om dette temaet fremover, men dette er fortsatt en vekt-fri sone med positivt syn på alle kropper. Du vil ikke oppleve diettprat, men desto mer fokus på egenkjærlighet i alle former.

Leave A Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close